Om Merkoll

Vi är, som sagt, ett samverkansprojekt som startats av representanter från olika myndigheter i Västmanlands län samt Eskilstuna kommun för att kunna hitta gemensamma lösningar och riktlinjer för hur vi ska arbeta kring offentliga upphandlingar och olika importregler. Vi finns alltså till för att man som myndighet eller kommun inte ska behöva känna sig osäkra på vad som gäller när man köper en, eller flera, nya soffor till kontoret.

Det ska helt enkelt inte behöva medföra en ångest varje gång man har behov av att uppdatera sin arbetsmiljö. Man ska som ansvarig inköpare inte behöva tänka om det man sysslar med är helt fel beträffande gällande regler och riktlinjer och man ska inte heller behöva grotta in sig totalt i vilka olika importlösningar som finns.

Merkoll.se kommer att ge myndigheter och kommuner möjligheten att snabbt och enkelt kunna överväga sina olika alternativ och vad som bäst passar dem i respektive situation för att i slutändan arbeta fram ett sätt för beställningar som de känner sig trygga och säkra med. Förhoppningsvis hittar de svaren här hos oss!

Sedan början av 2014 har vi ett nära samarbete med Sverigebygger som erbjuder verktyg för information om offentliga upphandlingar inom byggbranschen. Merkoll och Sverigebygger finns representerade tillsammans på flera byggmässor under 2014.

Kontakta oss

Det ska vara lätt att komma i kontakt med oss och samverkansprojektet har en styrgrupp som hela tiden uppdaterar våra medlemmar med aktuell information. För att vi ska göra det så enkelt som möjligt att kunna besvara dina frågor och funderingar finns det här på vår sida ett formulär där du kan fylla i dina uppgifter om vad du heter, vad du jobbar med och vad ditt ärende gäller.

Dessutom finns det en gemensam e-post, info@merkoll.se, som du kan nå oss på om det är så att du inte har några specifika frågor, utan vill upplysa oss om något som vi kan utveckla och göra bättre.

Tveka absolut inte att höra av dig till oss om du inte fått hjälp med det vi redan skrivit eller tagit upp här på sidan. Merkoll.se finns till för att du ska få svar på dina frågor om upphandling, och speciellt när det gäller upphandlingar och importer av inredningsdetaljer. Vi vet mycket väl att det är en snårig djungel att förstå sig på men förhoppningsvis kan vi här hjälpa dig de första stapplande stegen.